Публикувано на

Ароматерапия за мъже

От естествени аромати за колата, през най-чистия и приятен афтършейв, до синергии за белодробно здраве, психично здраве и повече енергия – светът на етеричните масла предлага множество решения за изцяло мъжки проблеми

От Милена Иванова, Клиничен ароматерапевт

Известен факт е, че мъжете са особено придирчиви към аромати. Дали тази скептичност и чувствителност е провокирана от дългогодишно облъчване със синтетични парфюми и аромати от всякакъв вид и форма (козметика, перилни и почистващи препарати, свещи, освежители на въздух), можем само да гадаем. По-важно е всеки да осъзнае и открие, че даден аромат, дошъл директно от природата, може да облекчи даден проблем като главоболие или кашлица, а не да го провокира.

В следващите редове ще ви представим няколко продукта, идеални за мъже и тяхната жизнена сила.

Дифузията е най-безопасният, лесен и приятен начин да се запознаем с ароматерапията, и като така започваме с една определено мъжка комбинация от етерични масла  –  синергия Терра на световноизвестната немска марка за етерични масла и ароматерапевтични продукти Oshadhi.

Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и да поръчате всички описани и други висококачествени етерични масла и дифузери OSHADHI с 5% намаление.

Терра заземява, балансира емоциите, вдъхва сила и решителност, успокоява нервната система. Ароматът на Терра е подчертано „мъжки“, плътен, богат и екзотичен. Отлична комбинация за натурален одеколон или парфюм. Подпомага белите дробове и дихателните пътища; действа ефективно при мускулни спазми и ставни болки (за локално приложение в масажно масло); ефективен имуностимулант; предоставя отлична грижа за кожата.

Вана за крака със синергия Терра – отпуска, подготвя за сън, спомага за извличане на токсини. Отлична  профилактика и подкрепа при първи симптоми на разболяване. Има антисептично и противогъбично действие. В леген с максимално топла вода добавяте  шепа английска сол* и 3-4 капки от синергията етерични масла Терра. Накиснете краката за 10-15 мин. Прилагайте в края на деня, преди лягане.

Алое Лайка – отлична хидратация на кожата, успокоява чувствителната мъжка кожа след бръсненe

Висококачествен алое гел, който комбинира хидратиращата сила на растението алое вера с нежността на лайката. Може да се ползва като афтършейв, тъй като облекчава бързо раздразнената и чувствителна кожа. Успокоява и подготвя за сън.

Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и да поръчате всички описани и други висококачествени етерични масла и дифузери OSHADHI с 5% намаление.

Хидролат от индрише – натурален афтършейв

Хидролатите (или познати още като ароматни води) са невероятно мощни лечебни агенти, които се получават като вторичен продукт от дестилацията на етеричните масла. Хидролатът от индрише е идеален за приложение като афтършейв след бръснене, тъй като има омекотяващо и стягащо действие. Ароматът е деликатен и цветен.

Аромакар мента –  за дифузия в колата

Аромакар е идеалният избор за дифузия на етерични масла в колата. Ароматът на лютива мента събужда, освежава и фокусира. Достатъчно е да добавите 2-3 капки от маслото върху хартиения филтър, след което да включите дифузера в запалката на колата. Ароматът е силно „леплив“ и ще остане дълго във въздуха.


Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и да поръчате всички описани и други висококачествени етерични масла и дифузери OSHADHI с 5% намаление.

Автор: Милена Иванова, ароматерапевт

blank

Милена Иванова е клиничен ароматерапевт, член на Борда на Международната федерация на професионалните ароматерапевти (Лондон, Великобритания, www.ifparoma.org).

След 20 години успешна кариера в сферата на бизнеса и финансите, през 2017-2018 година записва следдипломна програма за Клиничен ароматерапевт в Института по традиционна и билкова медицина и ароматерапия (ITHMA) в Лондон. Пише дипломната си работа по темата „Приложения на етеричните масла в стоматологията – преглед на научни изследвания и публикации“. Завършила е MBA във INSEAD Фрация през 2003 година, през 2018 специализира и като сертифициран независим директор отново там.

9 posts