Публикувано на

10 естествени начина да подобрите либидото

Чувствате ли, че сексуалното ви желание вече не е както преди? Не се притеснявайте, защото не сте сами – много хора се чувстват така в определен момент от живот си. В някой случай, обаче, намаленото полово влечение може да бъде поради медицински проблеми. За много хора това може да се отстрани и без взимането на медикаменти. Съществуват естествени средства за подобряване на либидото. Ето и кои са те:

10: Пийте умерено. Една чаша алкохол понякога може да помогне като успокои напрегнатата ситуация. Чрез намаляване на тревожността и стреса едно питие може да ви помогне да се почувствате в настроение за секс. Но внимавайте, алкохолът е депресант,  ако прекалите с него, може да се окажете с точно обратния проблем.

9:  Опитайте афродизиаци. Не съществува магическа отвара на любовта, но афродизиаците могат да бъдат повече от забавни. Често те са храни, които изглеждат със сексуален характер, като аспержи. Други, като стридите, съдържащи антиоксиданти и микроелементи спомагат за доброто сексуално функциониране.

8: Спрете цигарите. Добре известно е, че пушенето може да има лош ефект върху притока на кръв към половите органи, тъй като предизвиква свиване на кръвоносните съдове. Цигарите също така намаляват издръжливостта, пък и е неприятен аромата, който оставят – никой не обича да целува пепелник.

7: Спортувайте. Редовните упражнения ще помогнат за подобряването на притока на кръв към половите органи. В допълнение, упражненията помагат да се чувствате добре. Всичко, което подобрява самочувствието, ще подобри и либидото.

6: Поддържайте се в добра форма и нормално тегло. Наднорменото тегло може да повлияе не само на самочувствието, но и на сексуалността. Хората с наднормено тегло по-често страдат от болестта на кръвоносните съдове – което може съществено да намали притока на кръв към половите ограни.

5: Хранете се правилно. Ако тялото ви отслабва поради лошо здравословно състояние, това неизменно ще повлияе и на сексуалността. Ако приемате между пет и девет плода и зеленчука всеки ден, витамините и антиоксидантите в тях ще спомогнат за поддържането на добро здраве и кръвообращение, а също и за предотвратяването на някои хронични заболявания.

4: Масажи. Масажните техники могат да направят чудеса за сексуалната възбуда, особено когато сте напрегнати, притеснени или ядосани. Подгответе стаята с меко осветление и успокояваща музика, след това започнете с масаж по гърба.

3. Йохимбин.  Отдавна използван в Африка като афродизиак и често го наричат естествена виагра, йохимбинът се използва за подобряване на мъжката импотентност. Има малко доказателства обаче , че той работи за жените.

2. Гинко билоба. Гинко билоба е билка, листата на който са известни с подобряването на притока на кръв към мозъка и половите органи. Смята се, че действа за повишаване на желанието, възбудата и оргазъма, както при мъже, така и при жени.

1. Чувствайте сe добре като себе си. Нищо не намалява интереса към секса повече от ниското самочувствие. Поглезете се, когато не се чувстваe добре и отделетете известно време, за да се отпуснете с дейност, която ви кара да се чувствате по-добре.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.