Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Лъв – АЗ

Общи характеристики:

Зодия Лъв е подвастен на Огъня и Слънцето. Той е жертвоспособен и честен. Вярва в себе си, себелюбив и честолюбив е. Проявява щедрост, гордост и дисциплина. Но също така и авторитарност, която граничи с тираничност в повечето случаи.

Убеден е в правилността на своите възгледи, Лъвът не търпи възражения. Има големи претенции, но понякога прехвърля работата на другите. Лъвът обича да му се възхищават, реалист е и не се предава или съгласява лесно. Обича музиката.

Силни страни: работоспособност, стремеж към усъвършенстване, организация, искреност, ясни позиции, добросъвестност; самообладание при нещастие е много силна черта на зодията

Слаби страни: надменност, неумение да цени това, което има, неблагодарност, гордост, отказ от критика, лесно се поддава на лъскателства,

Здравето на Лъва обикновено е стабилно. Много често поради  надхвърля възможностите на тялото си, може да си докара сърдечни проблеми и нервно напрежение. Най – уязвими са сърцето, зрението, гръбначния стълб, костният мозък, мускулите на гърба.

Храненето трябва да бъде бавно и спокойно. Т.к. Лъвът консумира повече месо, добре е да обогати менюто си с повече сърови плодове, мляко, овес, ръж, леща, чубрица, моркови, домати и леки десерти.

Полезна храна за Лъва е ръж. Важно е да консумира ръжен хляб и периодично да го редува с пълнозърнест.

Ръж се препоръчва на хора с хипертония и атеросклеротични изменения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *