Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Козирог – Аз мога

Зодия Козирог е роден под знака Земя и планетата Сатурн.

Общи характеристики:

Представителите на зодията са родени през зимата и имат ярка вътрешна сила. Те разглеждат настоящия момент само като предпоставка за далечни сигурни успехи. Козирогът е горд и тактичен, понася стоически всички тежести и отговорности в живота. Подрежда методично всичко, което трябва да свърши. Винаги е способен да се владее и по – рядко показва емоциите си. Подчинява се на стриктните правила и не обича изненадите, които биха нарушили установения ред.

Козирогът не пилее напразно времето си, той е интелигентен, амбициозен и талантлив. Обикновено си поставя висока цел, която може да предвиди десетина години по – рано. Има силно развита интуиция и психически възможности, винаги е сериозен и в повечето случаи и затворен.

Силни страни: самодисциплина, организаторски дух, винаги има големи планове и стриктно запълва времето  си, безпристрастен, справедлив, може да му се гласува доверие;

Слаби страни: песимизъм, жажда за власт, скептичен рационализъм; изпитва необходимост да бъде оценен, поддържан и вдъхновяван;

Здравето на Козирога зависи от равновесието на калция в неговия организъм. Съществува опасност от ревматизъм, анемия, сухи дерматози, костна туберкулоза. Силни простуди и влага предизвикват глухота, болки в коленете или зъбите. Необходимо е да  обръща повече внимание на тялото и на здравето си. Трябва да избягва кисели храни, лимонов сок. Препоръчват се млечни несолени храни, соя, пюрета, моркови, картофи, тиквички, домати,зелена салата, цвекло, магданоз, компоти, сокове от ябълки, ягоди и череши.

Соята е  богата на калции и белтъчини. Тя е много полезна и важна за пълноценното хранене на зодията.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *