Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Целулитът – следствие на съвременния нездравословен начин на живот

Целулитът е проблем предимно на жените, тъй като мъжете имат по-малко телесни мазнини. Някои части на тялото като бедрата и седалището са особено предразположени към образуване на неравности от мастна тъкан.

Мастните отлагания в участъците засегнати от целулит са разделени от съединително-тъканни влакна, които са нееластични. Когато човек наддава килограми мастната тъкан се увеличава, но влакната съединителна тъкан не променят дължината си. Мастната тъкан нараства по посока към кожата и се формира „портокаловия“ и вид. В следствие на това лимфната циркулация се нарушава и в засегнатите участъци започват да се задържат течности и да се отлагат отпадни продукти на метаболизма.

Много е важно в борбата със целулита да се подходи и локално. Ако изберем продукт, богат на кофеин, можем да постигнем добри резултати за по-кратко време. Кофеинът притежава липолитични свойства и локално действие за отслабване. Също така, кофеинът стимулира ензими, които подпомагат разбиването на мастните депа. Бих препоръчала антицелулитния топ продукт PUSH-CELL крем на френския бранд Les 3Chenes.

Aнтицелулитен крем PUSH-CELL

Липосукцията е особено драстичен метод за лечение, за разлика от редица други съвременни техники, които пък са със съмнителен ефект. Преди да пристъпим към тях нека да вникнем в конкретните причини за поява на целулита да го предотвратим.

 • Установено е, че поддържането на теглото в норма и избягване на резките му покачвания ни предпазват от целулит.
 • Упражнявайте редовна физическа активност под някаква форма, за да стимулирате лимфната циркулация и подобряване на мускулния тонус
 • Хранителните алергии могат да са причина за редица симптоми включително и задържане на течности, което влошава целулита
 • Прекомерното натрупване на токсини в тялото драстично влошава целулита. Приема на преработени, консервирани храни и подсладители е гаранция е това.
 • Фактор, който не можем да повлияем е възрастта. С годините кожата се отпуска и натрупването на мазнини се покачва.
 • Враг номер едно на гладката кожа е захарта. Излишното и количество се отлага под формата на подкожни мазнини.
 • Някои от диетите, които спазваме стимулират отлагане на мазнини в долната част на тялото и влошават целулита.
 • Заблуда е, че повишения прием на вода ще предизвика образуване на целулит. На практика добрата хидратация на тялото подобрява лимфната циркулация и лекува целулита.
 • Пушенето и кофеина нарушават кръвообращението и са главен рисков фактор.
 • Женските хормони етроген и прогестерон играят важна роля за образуване на целулит. Всеки хормонален дисбаланс трябва да се лекува, а след раждане процеса на кърмене и упражненията спомагат до голяма степен за лечение на целулита.

Ставаме свидетели ежедневно на много нови методи за повлияване на целулита. Повечето от тях струват цяло състояние и отнемат много последователни сеанси. Ще си спестите много пари и загубено време ако се придържате към тези прости правила за гладка и хубава кожа.

2 Comments

Leave a Reply
 1. Ефект има, стига да си постоянна. Масажът е изключително полезен и ефективен, особено ако е съчетан с горепосочените съвети:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.