Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

С повишено внимание към медикаментите за локално обезболяване

В редки случаи някои от локалните обезболяващи, които прилагаме при мускулни и ставни болки могат да причинят изгаряне на кожата. Американската агенция по лекарствата алармира, че са регистрирани случаи на изгаряне от първа до трета степен вследствие на многократно използване на такива продукти. За щастие процента на случаите съотнесен към общия брой на потребителите е нищожно малък.

В предупреждението се гласи, че локалните обезболяващи могат да предизвикат чувствителност, затопляне или съответно охлаждане на мястото на приложение но в никакъв случай болка и изгаряне. Ако такива симптоми се появят пациента трябва незабавно да преустанови приложението и да се консултира с личния си лекар или фармацевт.

Американската агенция по лекарствата апелира лекарите и фармацевтите да консултират пациентите за правилното приложение и честотата на прилагане. Локалните обезболяващи често съдържат: метил салицилат, ментол, капсаицин и др. Високите концетрации на ментол и метил салицилат/ повече от 3% ментол и повече от 10% метил салицилат/ се свързват с нежелана реакция. Само в някои от наблюдаваните случаи се наблюдава реакция към капсаицин.

 

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова, специалист лечебни растения и фитофармацевтични продукти

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

mm

Бояна Иванова е магистър-фармацевт и квалифициран специалист по “Лечебни растения и фито продукти”. От 2018 година досега е била лектор на десетки семинари за билколечение. Като един от основателите и авторите на онлайн платформата Forumzdrave.bg, тя създава авторски текстове в сферата на билколечението, здравословното хранене и начин на живот.
Информация за предстоящи семинари по билколечение ще откриете тук: https://www.vitanaturale.eu/events
Последвайте ни във Facebook и Instagram

85 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.