Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Заблудата за кафето

Можете ли да си представите живот без кафе. Толкова сме свикнали с него-сутрин, на обяд, в следобедните часове. Някои хора дори и вечер. Толкова много е писано за тази напитка без която сякаш животът е немислим. Но се оказва, че се намираме в голяма заблуда.  Защо?

Съвсем погрешно е внушението, че ако не се изпие едни кафе сутрин, не можем да се събудим.  Кофеинът отстранява умората, но дали след сън човек е уморен? Всъщност полезното му действие може да се изпита едва след 17 часа. А и най-богато на кофеин не е кафето, а  растението  гуарана (съдържание на кофеин 6-7 процента). Привикването на организма към кофеина прави употребата му съвсем излишна и той спира да действа тонизиращо.

Много от хората, които пият от ароматната напитка преди сън и това не им пречи да заспиват са доказателство,че организмът им се нуждае от все по-високи дози, за да има ефект.

Доказано е че консумацията на повече от 3- 4 чаши кафе, а при някои жени дори по-малко, намалява фертилността. Газираните напитки с кофеин също трябва да се избягват,  защото дори една чаша на ден намалява шанса за забременяване. Вредното влияние на кофеина при гастрит,  язва и киселинни е безспорно. Кофеинът благоприятства отделянето на повече киселини и благоприятства поява на гастро – интестинални заболявания, особено прието на гладен стомах.  Трябва да забравим за кафето, ако имаме някои от тези оплаквания. Вместо това една чаша топло мляко сутрин и вечер би била много по-удачна и полезна за здравето и външния ни вид. Литър прясно мляко на ден ни предпазва от рак на стомаха и запазва младежкия ни вид.

Разбира се, в умерено количество и кофеинът е полезен, а и всички знаем и положителните му страни по отношение на борбата с целулита. Прилаган външно за мазане като съставка на кремове срещу т.н. портокалова кожа, той върши чудеса. Наш остава избора да съчетаем полезното с приятното, използвайки кафето в умерени количества.

ТОП ПРОДУКТ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ

АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ PUSH-CELL

4 Comments

Leave a Reply
  1. Всеки път като не съм си изпила кафето имам страшно главоболие, имат ли връзка тези неща или аз си внушавам?

  2. Да, има връзка. Макар и по-слаба, възможно е да се развие зависимост и към кофеина, каквато е например зависимостта към никотина. Именно поради тази причина се появява и главоболието ти.

  3. Кафето е като всичко друго което приемаме или се храним- не трябва да се прекалява, защото всичко прекалено е вредно.

  4. Отдавна съм ограничила приема на кафе до 1 на ден, защото установих, че водата ме тонизира много повече от кафето, но когато имам главоболие, ми помагат таблетки с кофеин – да разбирам, че не той, а другите им съставки ми вършат работата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.