Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Пълнен патладжан с киноа и домати

Ето го аромата на лятото, на морето, на любовта ….
Във всяко семейство се адаптират рецепти на традициони ястия в нов стил, според теченията в съвременната кухня.
Днес Ви представям рецепта за Пълнен Патладжан без месо, обогатен с киноа, една не зърнена култура, която завършва ястието с всичките девет незаменими аминокиселини.

Необходими продукти

2 големи кръгли патладжани, с лилав цвят и деликатен аромат
около 150 грама киноа сухо тегло (моята е микс)
10 маслини
2 домата, около 400 гр.
2 скилидки чесън
50 грама кашкавал (моя Veg Risella)
4 супени лъжици зехтин екстра върджин
Босилек(по желание)
връзка магданоз или копър
2 супени лъжици бяло вино
две щипки сминдух
две щипки черен пипер
сол на вкус

Инструкции за приготвяне

Измийте много добре патладжаните и ги разрежете на половина, може да посолите леко и да изчакайте около час да се отцеди водата(аз не заради солта) . Издълбавате много внимателно с нож или лъжица, опитвайки се да не ги счупите. Трябва да получите малки лодки готови да бъдат напълнени. Поставете ги в стъклена тавичка подходяща за печене. Да не загарят и за да се сготвят по -лесно , сипете един пръст вода на дъното на тавата.
Промийте внимателно киноата с помощта на решето, за да се премахне всичката пяна, която образува, и да се избегне възможният горчив вкус. Сложете две части вода към една част киноа в тенджера, и оставете да заври, и нека къкри на средна температура за около 10 минути, или докато зърната станат прозрачни и образуват спирали видими отвън. Изгъсете огъня и оставете на страна зърната да набъбват и абсорбират евентуална останала вода.
В същото време нарежете на кубчета вътрешността на издълбаните патладжани и доматите , загрейте в незалепващ тиган виното и двете скилидки чесън на малки парченца, така са готови да посрещнат кубчетата патладжан, маслините, доматите и накрая подправките, според вкуса ви. Аз добавих малко босилек,магданоз и сминдух .
Когато се изпари течността и съставките са омекнали, допълнете киноата към соса от патладжан. Разбъркайте добре, така че да се смесят всички вкусове , подправете с черен пипер и сол, ако е необходимо.
Напълнете лодките от патладжан с плънката и печете в загрята фурна на 200 ° C , покрити с фолио, за 45-60 минути, или докато патладжаните са готови , в края на готвенето добавете настъргания кашкавал и оставете да се запече.
Сервирайте горещи , поляти със струйка зехтин.
  • порции: 4

Автор: Антония Карова

Здравейте,

Аз съм Антония – любител на здравословното хранене, морето, планината и йогата!  Майка на три близначки и едно момче, на които предпочитам да дам алтернативи на всички изкушения от супермаркета, а не забрана. Възможност да се насладим на вкусните неща по здравословен начин в едно щастливо семейство! Тази кухня е любима на всички мои приятели, надявам се да ви помогна в създаването на вашите шедьоври, и разбира се, всички съвети, коментари и предложения са винаги добре дошли!

Това е сайта на който винаги може да ни намерите:

http://www.tonyshappykitchen.com/bg/

https://www.facebook.com/tonyshappykitchen/?fref=ts

One Comment

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *