Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Нудли по малайски

Тази рецепта е адаптирана в постен вариант на традиционно малайско ястие, което е с богат сос, зеленчуци и морски дарове.

Съставки:

  • 200 – 250 г нудли (оризови, от елда или други)
  • 3 с.л. сусамено олио + 1 с.л. допълнително
  • ½ глава лук, нарязан на полумесеци
  • 1 червена чушка, нарязана на ленти
  • 200 г фасул (замразен)
  • 1 с.л. тамари (японски соев сос без глутен)
  • 1 с.л. къри на прах
  • 2 с.л. печено кашу или фъстуци за гарнитура

Сос:

  • 2 скилидки чесън на ситно
  • 2 с.л. тамари
  • ½ ч.л. кокосова захар
  • 1/3 ч.л. лют пипер (по избор)
  • Сок от 1 бр. лайм (~ 3 с.л.)

Пригответе нудли според инструкциите на опаковката, леко ал денете. Изцедете и оставете на страна.

През това време смесете съставките за соса в малка купа. След това опитайте и коригирайте при нужда. Трябва да се получи леко сладко и стипчиво и ако желаете малко люто.

В загрят голям тиган на средно висока температура сложете сусамово олио, лука и чушките. Запържете за 3-4 минути, като често бъркате, докато лукът омекне и стане полупрозрачен.

Добавете фасула, тамари или соев сос и къри на прах и разбъркайте за още 2-3 минути.

Добавете 1 супена лъжица от соса, 1 с.л. допълнително сусамово олио и сварените нудли. Гответе за 2 – 3 минути, леко разбърквайки като внимавате да не разкъсате нудлите.

Сервирайте с ядките и допълнително сос. Към това ястие върви също и много лют сос!


Повече информация за събития и рецепти на шеф Николета Колева ще откриете тук:

Facebook.com/nikoletakolevachef

Instragram.com/nikoletakolevachef

http://tastybynature.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.