Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Водата ни предпазва от излишни килограми

Всеки от нас знае, че  водата е неизменна част от нашия живот. Реакциите в тялото ни не могат да протекат без нейно участие, а човек трудно би издържал без вода повече от седмица.

Но водата ни предпазва и от натрупване на излишни килограми. Не е тайна, че водата запълва стомаха и притъпява чувството за глад. Две чаши дневно преди храна са достатъчни, за да не поемаме повече храна от необходимото. Тя трябва да се пие на малки глътки, а храната да се сдъвква добре. Защото бавно поетата храна и вода засищат много по-бързо от лапанете на полусдъвкана храна.

Този метод е бил изпробван още в миналото от сибирски затворници, които работели по 8 часа без почивка и трябвало да се нахранят само с 20 грама хляб.

По-голямото количество вода пречи и на наддаването на килограми след приключване на диета за отслабване. Повече вода е необходима и ако имаме ниско кръвно и при чести възпаления на пикочо-половата система.

Изобщо водата ни помага и да сме по-здрави, жизнени, да имаме красива кожа и да се разболяваме по-рядко.

3 Comments

Leave a Reply
  1. Здравейте! За възрастните е ясно, че по 2 литра дневно трябва да пият, а дете на 5 години примерно колко вода трябва да приема дневно?

  2. И децата трябва да пият достатъчно вода, разбира се. Около 1 литър на ден е напълно нормално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *