Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Пет причини да пиете повече вода

Сигурни сме, че знаете колко е важна водата за  целия организъм, особено през лятото. Но ето още 5 причини, които ще ви изненадат приятно за ползите от водата.

  1. Метаболизъм  – Водата помага приетата храна да се смилa по-бързо. Позволете на организма си да изгаря калории само чрез чиста питейна вода. Освен това, ако пиете по една чаша вода преди всяко хранене, това ще ви запълни и ще ядете по-малко.Водата ще ви помогне не само в подобряването на метаболизма, но и в борбата с целулита. Недостигът на вода е много вреден за метаболизма. Много хора консумират повече кафе, безалкохолни напитки и бира, отколкото вода и то всеки ден. Дори слабата дехидратация силно намалява метаболизма ни. Смята се, че е добре да пием по 2 литра вода на ден. Разбира се, нуждите на всеки организъм се различават. Но със сигурност колкото повече вода пиете, толкова по-добре за организма.
  2. Сбогом мигрена –  Водата помага да се намали интензитета на болката и ви държи хидратирани. Дехидратацията е водеща причина за главоболието.Според мащабно изследване пиенето на по-големи количества вода намалява риска от появата на мигренозен пристъп . Дехидратацията предизвиква спад в кръвното налягане и намалява притока на кислород в тъканите. Според някои експерти това и загубата на електролити са част от предразполагащите фактори за болката.
  3. Концентрация – Водата спомага за преодоляването на умората през деня. Хидратацията, която ви дава чаша вода ви държи фокусирани и съсредоточени, дори след обедната почивка.
  4. Спестете пари – Ако пиете повече вода, познайте какво? Ще имате повече пари в джоба, защото ще харчите по-малко за сок, сода или други напитки. Дори да купувате бутилирана вода, тя е с по-ниска цена от всички други напитки в магазина.
  5. Здраво сърце – Приемайки повече вода помагате за намаляването на риска от рак и сърдечно-съдови заболявания. Рискът да се разболеете от рак на храносмилателния тракт също намалява наполовина, ако употребявате достатъчно количество вода.

ТОП ПРОДУКТ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ

АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ PUSH-CELL

Наздраве!

One Comment

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.