Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Гимнастика за лицевите мускули

Стареещото лице се нуждае от козметичен масаж, проведен от опитен козметик по схема. За стягане на отпуснатата мускулатура обаче е наложително да правите специална гимнaстика. По този начин ще запазите еластичността  на кожата и мускулатурата и ще предотвратите образуването на бръчки. Това е същността на модерния лифтинг без операция.

Упражнения за челото

 1. Отворете широко очите и вдигнете високо веждите. Повторете 10-12 пъти, като постепенно ускорявате темпото.
 2. Поставете пръстите на двете ръце върху челото и притегляйте кожата надолу, като същевременно противодействате с опит да вдигнете веждите високо. Повторете 5-6 пъти.

Упражнения за клепачите.

 1. Затворете бавно очите, като оставите много тесен отвор между клепачите. Останете в това положение, докато преброите до 20. За почивка затворете очите без напрежение за няколко секунди. Повторете 5-6 пъти.
 2. Поставете външните ръбове на дланите в ъглите на очите и леко изтеглете кожата към ушите. Затворете бавно очите, докато остане съвсем тесен отвор между клепачите. Бройте до 20. Затворете очите без напрежение за няколко секунди. Повторете 5-6 пъти.

Упражнения за бузите

 1. Издувайте и отпускайте леко бузите. Повторете 10-20 пъти.
 2.  Поставете ръцете, свити в юмрук, една върху друга и облегнете брадата върху тях. Старайте се да повдигате с ръка брадата, като същевременно противодействате с натиска на самата брада.
 3. Напълнете устата си с въздух, издуйте бузите и „търкаляйте“  въздуха, препращайки го последователно под горната и долната устна, от едната и другата буза. Бройте до 30.
 4. Изпълнете предишното упражнение, но вместо въздух използвате езика, като масажирате бузите, венците, зъбите.

Зарадвайте себе си или любим човек с тематична кутия Билкова козметика

Тематична кутия Билкова козметика

Упражнения за устните

 Издайте устните напред и ги отворете, като наподобявате рибите. Затворете и отпуснете устните. Повторете 10 пъти.

Упражнения за двойната брадичка и шията

 1. Наклонете врата леко назад и отворете устата. Вдигнете долната челюст докато се допрат горната и долната зъбна редица. Повторете 5-6 пъти.
 2. Представете си, че имате закачена за брадата голяма тежест, която трябва да повдигнете. Повдигайте бавно брадата и навеждайте главата назад, като напрягате всички мускули на шията. Повторете 5 пъти.

Изпълнявайте упражненията за лицето и шията 1-2 пъти седмично пред огледалото с пълно съсредоточване. Преди упражненията почистете основно лицето и шията, без да ги намазвате с крем, за да може секретът на мастните жлези да се отделя свободно. След като приключите упражненията поставете подхранваща маска на лицето.

Прозявайте се често бавно и с наслаждение. Това е чудесно упражнение за цялото лице. В резултат на редовно упражняване на мускулите на лицето и шията плитките бръчки изчезват, а дълбоките се изглаждат значително.

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

mm

Бояна Иванова е магистър-фармацевт и квалифициран специалист по “Лечебни растения и фито продукти”. От 2018 година досега е била лектор на десетки семинари за билколечение. Като един от основателите и авторите на онлайн платформата Forumzdrave.bg, тя създава авторски текстове в сферата на билколечението, здравословното хранене и начин на живот.
Информация за предстоящи семинари по билколечение ще откриете тук: https://www.vitanaturale.eu/events
Последвайте ни във Facebook и Instagram

85 posts

5 Comments

Leave a Reply
 1. Много полезни упражнения и лесно приложими освен това, а масаж на лицето колко често е хубаво да се прави?

 2. Здравейте! Масаж на лицето е хубаво да прави от специалист на интервали не по-малки от 2 седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.