Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

ФЕСТИВАЛ “ЗДРАВЕЙ,ЗДРАВЕ” С МАЩАБНО ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ ТОЗИ УИКЕНД В ПЛОВДИВ

ФЕСТИВАЛ “ЗДРАВЕЙ,ЗДРАВЕ” С МАЩАБНО ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ ЗАПОЧВА ТОЗИ УИКЕНД В ПЛОВДИВ. ИЗЛЪЧВА СЕ И НА ЖИВО.

В Пловдив стартира  фестивал “Здравей Здраве” с  богата  програма, подобяваща на юбилейното десето издание. Включени са около 150 събитията на 11 локации през двата дни на уикенда, които текат паралелно и с отворени врати за всички посетители. Лекции и практики обхващат теми, свързани с Нова медицина, Тибетска медицина, осъзнатост и себепознание, традиции и творчество, семейство и деца и много други, насочени към превенция на здравето и природосъобразен живот. Предвидени са също събития, насочени към лечение на заболявания като диабет, заболявания на опорно-двигателния апарат, очите, психоемоционалното състояние и др.

Лекторите са представители на различни слоеве на обществото- от практици-холистици, до лекари, учители, научни работници, православен свещеник и бизнесмени, включително и лектори от чужбина. Програмата е разнообразна и достъпна в диапазона си грижа за здравословен и природосъобразен живот, както и грижа за тялото и духа, като предвижда и значителен брой спортни и двигателни прояви на закрито и открито в Градската градина. Като крос, йога, танци, ролери, балет, паневритмия. За малките посетители са предвидени арт- работилнички за игра и творчестки занимания, в които могат да се включат и родители. Към всичко това се прибавя и разгърнато по етажите на сградата и отпред, на козирката изложение на здравословни продукти и услуги с участие и на Фермерския пазар.

Фестивалът се открива в петък, 19 април, от Джумаята в 17.30 ч. с празнично шествие по Главната на мажоретки на възраст от 70 до 85 години от спортен клуб “Бели рози” Казанлък, носител на награди от национални фестивали, едно живо доказателство за силата на духа, който носи потенциала да сме здрави и дълголетие.

Фестивал “Здравей, Здраве” се провежда в Дом на науката и техниката на ул. “Гладстон” 1 в събота и неделя, 20 и 21 април, от 10 до 18 ч. с вход свободен. Програмата е публикувана на сайта на фестивала http://zdraveizdrave.org/wp/%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2/

На живо в съботния ден ще се излъчват лекциите на Голяма кинозала на ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave както и на фейсбук страницата: Фестивал на здравето “Здравей, Здраве” Пловдив.

Фестивалът е част от програмата на Европейска столица на културата Пловдив 2019.

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

mm

Бояна Иванова е магистър-фармацевт и квалифициран специалист по “Лечебни растения и фитопродукти”. Понастоящем практикува своето призвание като терапевт по билколечение и балансирано хранене и водещ на тематични семинари. Като един от основателите и авторите на онлайн платформата Forumzdrave.bg, тя създава авторски публикации в сферата на билколечението, здравословното хранене и начин на живот. Информация за индивидуални консултации ще откриете тук и на телефон: 0884-789-278

86 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.