Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Бабини зъби – българската билка срещу импотентност

Българската билка“ бабини зъби“ или Тribulus terrestris, e едногодишно тревисто растение, което се среща главно в района на Южна България и Черноморието. Растението принадлежи към семейство Zigophyllaceae или Чифтолистникови.  До узряване на семената, Трибулус е отровно растение, а по време на цъфтежа се събира цялата надземна част на растението, която е с терапевтични свойства.

Най – важни за многобройните свойства на магическата билка, са високото съдържание на  стероидни сапонини, флавоноиди, алкалоиди, гликозоди, рутин и тлъсто масло.

Свойства:

  • Екстрактът от растение има на първо място стимулиращо половата система действие. Производтсвото на лутеинизиращ хормон се повишава, а това от своя страна води до повишаване нивата на хормона тестостерон.  А мъжката сила, мускулна маса, ерекцията и потентност зависят пряко от съдържанието на половия хормон в кръвта.
  • „Бабини зъби“ имат свойството да удължава ерекцията, подобрява мускулната сила и либидо. Учени доказват, че билката води до повишаване броя на сперматозоидите, както и подвижността им в семенната течност. Растението има благоприятен ефект и върху честотата на половия акт.
  • “ Бабини зъби“ има силен диуретичен ефект и се използва при заболявания на бъбреците – камъни и пясък в бъбреците и пикочния мехур.
  • Приложението на „бабини зъби“ при сърдечно – съдови заболявания е свързано с намаляване на холестероловите плаки и общо пречистване на кръвта.
  • Билката се прилага при спазми на жлъчните пътища,  стомах и черва.
  • Другите свойства на лечебното растение са противогъбично и лаксативно.

В България билката се характеризира и с допълнителни свойства, характерни само за този вид. Билката се използва и за лечение на хормонален дисбаланс, хронично възпаление на половите органи и при двата пола и нередовна менструация.

  • Има данни, че българската билка значително подобрява  състоянито при наличие на различни вирусни инфекции, като например грип или херпес.
От пречистена сaпонинова смес, съдържаща главно фуростанолови стероидни сапонини е изготвен българския препарат Трибестан.
Приложение:  Добре е екстрактът да се приема по време на хранене, защото в редки случаи са възможни стомашно – чревни разстройства. Обикновено екстрактът се прилага на 8 часа, но в зависимост от продукта, спазвайте посочените указания от Вашия лекар или фармацевт.

 

One Comment

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.